Kranen: bad- en douchekranen, thermostaten en mengkranen - Hiel PatrickKranen: bad- en douchekranen, thermostaten en mengkranen - Hiel Patrick
U bent hier: Home » Sanitair » Kranen

Wastafelkranen - Bad- en douchekranen - Thermostaten en mengkranen

Kranen

Kranen zijn de meest gebruikte onderdelen van je badkamer. Daarom is het ook zo belangrijk om veel zorg te besteden aan het kiezen van kranen. Kranen leveren niet alleen water, je keuze zal de totale uitstraling van je badkamer beïnvloeden.

Kranen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van modern tot klassiek. Chroom is de populairste afwerking omdat het goed past bij alle verschillende stijlen, makkelijk schoon te maken is en licht reflecteert.

Let op dat de kraan een solide metalen kraanlichaam, keramische schijven en een goede chroomlaag heeft. Een goede kraan gaat een leven mee, dus kies een tijdloos model. Goedkoop is duurkoop want hoogstwaarschijnlijk heb je sneller weer een nieuwe kraan nodig. Als je een klein budget hebt, probeer dan op andere dingen te besparen in de badkamer.

Welke stijl van kraan je ook kiest, het is niet alleen het design van de kraan die de uitstraling aan de badkamer geeft, ook de manier van bevestigen heeft heel veel invloed op de functionaliteit en uitstraling.

Veiligheid en water sparen

Temperatuurbegrenzers maken het mogelijk om een maximum temperatuur in te stellen via een intern mechanisme - dit gebeurt tijdens de installatie. Ze besparen energie en bieden extra veiligheid en zijn onontbeerlijk in badkamers die gebruikt worden door kinderen en ouderen.

Om water te sparen kan je een spaarmousseur plaatsen. Dit is niet bij alle kranen mogelijk, dus vraag het vooraf voor je een kraan koopt.